Leo Terlouw

Opnamen - Bachproject

Inmiddels is mijn Bachproject gepubliceerd op www.pcorgan.com (de Hauptwerk website van Nederland). In totaal 22 afleveringen van elk ruim 40 minuten. Op 6 oktober 2012 verscheen de eerste aflevering en op 30 mei 2018 de laatste. In dit project is een zeer omvangrijk deel van het orgelwerk van J.S. Bach opgenomen, aangevuld met een aantal transcripties van zijn vocale werken en de Goldberg-variaties BWV 988. Alle werken zijn opgenomen met mijn Hauptwerk orgel in de lesruimte op Zonnebloemstraat 60 te Papendrecht. In totaal zijn er maar liefst 8 verschillende samplesets gebruikt.

U kunt de opnamen beluisteren en mijn toelichtingen lezen door hier te klikken. In deze index kunt u lezen welke werken gespeeld zijn, in welke aflevering ze te vinden zijn en welke sampleset gebruikt is.

In februari 2018 heeft er in het Reformatorisch Dagblad een artikel over dit project gestaan. Klik hier om dit artikel te lezen.

Vanaf oktober 2020 ben ik begonnen aan een nieuw Bach-project waarbij ik in een periode van 5 jaar alle 48 Preludes en Fuga's uit "Das Wohltemperierte Klavier" op mijn YouTube kanaal LeoTerlouwMuziekles hoop te publiceren.